T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Konya İl Sağlık Müdürlüğü Yunak Hacı İzzet Baysal Devlet Hastanesi

Konya İl Sağlık Müdürlüğü Yunak Hacı İzzet Baysal Devlet Hastanesi

Hastanemizde Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi Verildi

Güncelleme Tarihi: 27/11/2018

Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi Verildi

Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılması, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak amacıyla hizmet içi eğitim düzenlendi.

Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimi ile ilgi açıklamalarda bulunan hemşire: Sema ÇAKMAK ve Hemşire Yaşar TAMUR şu açıklamalarda bulundu:

“Eğitimlerimizin amacı gebeler ve anneler olmak üzere tüm halkımızı bu konuda bilinçlendirip, emzirmeyi yaygınlaştırmaktı. Emzirme, bebeklerimize yaşam için en iyi başlangıcı sağlar. Ayrıca anne sağlığının korunmasında da rol oynar. Bilimsel alanda yapılan birçok çalışma anne sütüyle beslenen çocukların daha az hastalandığını ortaya koymaktadır. Doğumdan sonra gelen ilk süt; savunmasız olan bebekleri hastalıklara karşı koruyan kalkan gibidir. İlk sütün içindeki koruyucu faktörler bebeği hastalıklara karşı korur. Besin içeriği mükemmeldir. Bebeğin ihtiyacı olan besinler uygun miktarda, uygun ısıda ve mikropsuz olarak sadece anne sütünde bulunmaktadır. Anne adaylarına yaptığımız eğitim çalışmalarında özellikle doğumdan hemen sonra ilk yarım saat – bir saat içinde emzirmeye başlamalarını anlatmaktayız. Anne sütü ile emzirme anne bebek arasındaki sevgi bağını güçlendirip bebeğin kişilik gelişimini olumlu etkileyecektir.

Bebek Dostu Hastaneler, gebeliğin başlamasından itibaren anne adaylarına anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirme eğitimleri düzenleyen, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmelerini sağlaması hususunda yardımcı olan hastanelerdir.

ANNE SÜTÜ2.jpeg

ANNE SÜTÜ.jpeg