Yunak Devlet Hastanesi ameliyathanesi hizmete açıldı
13 Ağustos 2020

KONYA (AA) - 1953 yılında ilçe olma hakkı kazanan Yunak ilçesinde, yıllar sonra bir ilk gerçekleştirilerek, Devlet Hastanesi’nde ameliyatların yapılmaya başlandığı bildirildi.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, yaptığı açıklamada, Birliğe bağlı Yunak Hacı İzzet Baysal Devlet Hastanesi ameliyathanesinin hizmet vermeye başladığını belirtti.

Ameliyathanenin ciddi bir yatırım gerçekleştirilerek, en modern ve teknik cihazlarla donatıldığını ifade eden Darılmaz, "İlçelerimizdeki tüm ameliyathaneleri çağın şartlarına uygun hale getirip, personel eksikliklerini de tamamlayarak vatandaşlarımızı kendi evlerinin bulunduğu ortamlarda sağlığına kavuşmalarını sağlayacağız. Yeni dönemde hastanelerimiz ve bulundukları ilçeler, sağlık alanında ilkleri yaşayacak" dedi.

Darılmaz, ameliyathanenin açılmasıyla Yunak tarihinde ilk defa cerrahi operasyonların yapılmaya başlandığını vurgulayarak, Konya'nın en uzak ilçeleri arasında yer alan Yunak Devlet Hastanesi'nin, verdiği sağlık hizmeti ve yapılan ameliyatlarla kalitesini yükseltmeye devam edeceğini aktardı.

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Fatma Kılınçkan ise Hastanenin uzun yıllardır ilçe halkına hizmet vermesine rağmen ameliyathanesinin bir türlü hizmete sokulamadığını anlattı.

Genel Sekreterliğin de verdiği destekle ameliyathanenin tüm eksikliklerinin giderilerek ameliyatlara başlanmış olmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kılınçkan, şunları kaydetti:

"Ameliyat sorumluluk ve cesaret isteyen önemli bir konu. Bunu da genel cerrahımız ve ekip arkadaşlarımızla bizler gösterdik. Çok şükür ameliyata aldığımız hastalarımızda hiçbir sıkıntı olmadı. Onlar da burada sağlıklarına kavuştukları için çok mutlular. Yunak tarihinde ameliyatların bizim dönemimizde başlamış olması da gurur verici bir durum. Hastanemizde bundan sonra da ameliyatlara devam edeceğiz. Apandist, kıl dönmesi, fıtık, hemeroid gibi şikayetlerle hastanemize gelen hastalarımızı artık çevre il ve ilçelere göndermeden burada ameliyat edeceğiz."

Hastanede ilk ameliyat olan A.K. da hiçbir şikayeti olmadığını belirterek, bu imkanı sunan yetkililere teşekkür etti.