Yunak Hacı İzzet Baysal Devlet Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 29/01/2018

Çalışan Hakları ve Güvenliği Birim Sorumlusu Görev Yetki ve Sorumlulukları

GÖREV TANIMI:

Sağlık Bakanlığının 14.05.2012 tarih ve 2012/23 sayılı Çalışan Güvenliğinin Sağlanmasına Yönelik Genelgesi gereğince

hastanemiz de; kişinin fiziksel ve psikolojik açıdan zarar görmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel olan

sözlü veya fiili hareketler olarak tanımlanan şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla çalışma yapmak

İdari Olarak              : İdari ve Mali işler Müdürü

İşleyiş Olarak          : İdari ve Mali işler Müdür Yrd.

GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI:

• Talep ve şikâyetleri kabul eder.
  • Başvuruları değerlendirerek raporlar,
  • Gerekli düzenleyici /önleyici faaliyetlerin başlatılmasını sağlayarak talep sahiplerine geri bildirimde bulunur.
  • Şiddet olaylarını Bakanlık Beyaz Kod Birimine bildirir, eş zamanlı olarak olayı kurumun hukuk birimine ve adli

mercilere intikal ettirir.

• Çalışan hakları ve güvenliğine yönelik uygulamaları yakından takip eder.
  • Aylık olarak başhekime rapor sunar.
  • Birim çalışanı ya da şiddete uğrayan sağlık çalışanı tarafından Bakanlık Alo 113 numaralı Beyaz Kod Birimi telefonuna doğrudan bildirim yapabilir.
  • Vatandaşı, Şiddete uğrayan sağlık çalışanının, sağlık hizmeti sunumu esnasında şiddete uğraması halinde, acil verilmesi gereken hizmetler hariç olmak üzere hizmetten çekilme hakkının bulunduğu hizmet alma sürecinin aksayabileceği yönünde bilgi verir.
  • Vatandaşın sağlık çalışanının, sağlık hizmeti sunumu esnasında şiddete uğraması halinde mutlaka yargılanacağı konusunda (pano/afiş/büroşür vb)gibi vasıtalarla bilgilendirir.

Hizmetten çekilme talebi kurum tarafından belirlenen yöneticiye sözlü veya yazılı olarak bildirilir.

İLGİLİ DOKÜMAN

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ GENELGESİ