“10 GÜNLÜK SURİYELİ FATİMA BEBEK İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞI AMBULANS HELİKOPTER KALDIRDI”
13 Ağustos 2020

10-gunluk-suriyeli-fatima-bebek-icin-saglik-bakanligi-ambulans-helikopter-kaldirdi.jpg

Yunak ilçesinde aniden fenalaşarak kalp atım hızı durma noktasına gelen 10 günlük Fatîma Abdullah bebek Yunak Hacı İzzet Baysal Devlet Hastanesinde yeniden hayata tutundu. Yunak’ta 2 gündür solunum yollarında rahatsızlık yaşayan 10 günlük Suriyeli bebeğin aniden kalbi durma noktasına geldi. Kaldırıldığı hastanede yapılan müdahale ile hayata tekrar döndürülen bebek, hava ambulansıyla Konya’ya sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Suriyeli baba Abdullah, yaklaşık iki gündür solunum sorunu yaşayan 10 günlük bebeğini kontrol etmek için yanına geldiğinde nefes almakta zorluk çektiğini ve yüzünün bembeyaz kesildiğini fark etti. Bebeğinin bu halini gören baba telaşlanarak 112 Acil Servis’den yardım istedi. Fatîma Abdullah bebek hemen çağrılan ambulansla Yunak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kalbi durma noktasına gelen Fatîma bebek, burada yapılan entübasyon işlemi ile yeniden hayata döndürüldü.

Doktorlar, hayati tehlikesi devam eden Fatîma bebeğin daha donanımlı bir hastaneye sevkine karar verdi. Bunun üzerine yapılan görüşmeler neticesinde Fatîma bebeği, Konya’da sevk etme kararı aldı. Normal kara yolu ambulansı ile sevki riskli olan bebek için hava ambulansı istendi. Konya’dan havalanan Sağlık Bakanlığına ait hava ambulansı ve özel sağlık ekibi Yunak Devlet Hastanesindeki helikopter pistine iniş yaptı. Fatîma bebeği alan hava ambulansı, Konya’ya gitmek üzere havalandı. Kalp hastası olan 10 günlük bebeğin hayati riskinin devam ettiği öğrenildi.