10-16 Mayıs: Engelliler Haftası

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

HACI İZZET BAYSAL YUNAK DEVLET HASTANESİ
SAĞLIKLI GÜNLER DİLER...

Engellilik doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.

Sosyal devlet anlayışı ve eşitlik çerçevesinde tüm engelli bireylerin geniş kapsamlı tedaviden yararlanmaları ve tedavi uyumlarıyla ilgili sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyulması halinde hastanemizde sosyal hizmet birimine başvurulabilir.

Unutulmamalıdır ki;
EN BÜYÜK ENGEL ENGELLENMEKTİR!

10-16 Mayıs Engelliler Haftası