Randevu Alma Bilgileri? - Nasıl Randevu Alınır?
02 Şubat 2022



2MH.jpg


Nasıl Muayene Olurum?

-Merkezi Hastane Randevu Sistemini arayarak (182) istediğiniz bölüm ve saate randevunuzu ayarlayabilirsiniz.
-Hasta kayıt bölümüne, sadece T.C kimliğiniz ile başvurmanız yeterlidir. Bu bölümden almış olduğunuz kayıt fişi ile ilgili poliklinik kapısındaki monitörden sıra numaranızı takip ederek muayenenizi en kısa sürede olabilirsiniz. Sağlık güvencesi olmayan hastalar ücretli muayene olabilir.

1MH.jpg

Hastanemizde muayene olmak için;  Kiosklardan (sıramatik) sıra alarak muayene olabilirsiniz.

SGK Üyesi Hastalar;

1. Tüm SGK’lı (Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı devreden) hastalar için T.C. kimlik numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) kimlik belgesi, adres ve telefon bilgileri beyanı gerekmektedir. 
2. Muhtaç er yakını ve Gaziler T.C. kimlik numarası ile başvurur.SGK'dan aktivasyon yaptırmaları gerekmektedir.
3. Yurt dışı SGK sağlık sigortasına mensup olanlar T.C. kimlik numarası, SGK sağlık yardım belgesi (Türkiye’de kalacağı sürede kendisine ulaşabilecek telefon ve adres bilgilerinin beyanı zorunludur.) getirilmesi gerekmektedir. 
4. TSK personeli (askeri ve sivil memur) ve bakmakla yükümlü olduğu yakınları, T.C. kimlik belgesi, erbaş ve erlerin sevk belgesi ile başvurmaları gerekmektedir
5.Öğrenciler için, T.C. nüfus cüzdanı, adres ve telefon bilgileri beyanı gerekmektedir.

Yesil kart Üyesi Hastalar;

T.C. Kimlik belgesi mutlaka getirilmelidir. (Telefon ve adres bilgilerinin doğru beyanı zorunludur.)

Ücretli hastalar;

1. Kimlik belgesi, vezne alındısı makbuzu, adres ve telefon bilgileri beyanı gerekmektedir. (Telefon ve adres bilgilerinin doğru beyanı zorunludur.)

Banka Çalışanları;

1. Ziraat ve Vakıf bankası çalışanları kendisi için iş yeri sevki, eş ve çocuk için karne ve kimlik fotokopisi gerekmektedir.(Telefon ve adres bilgilerinin doğru beyanı zorunludur.)

2. Özel banka çalışanları için iş yeri kimlik fotokopisi, eş ve çocuk için karne ve kimlik fotokopisi gerekmektedir.(Telefon ve adres bilgilerinin doğru beyanı zorunludur.)

Oda ve Borsa Çalışanları;

Kendisi için iş yeri sevki ve kimlik fotokopisi, eş ve çocuk için karne ve kimlik fotokopisi gerekmektedir.(Telefon ve adres bilgilerinin doğru beyanı zorunludur.)

Özel Sigorta Şirketi Çalışanları;

Ücretli Hasta Olarak muayene olur ve faturasını alıp iş yerinden ücretini alır.(Telefon ve adres bilgilerinin doğru beyanı zorunludur.)

Depremzede ve Afetzedeler;

Valilikten temin edilmiş kriz masası depremzede olduğuna dair belgenin ve kimliğinin fotokopisi gerekmektedir.

Suriye uyruklu mülteciler;

Oturma izin belgesi, emniyette kayıtlı olduklarını gösterir bir belge yeterli olmaktadır.

Diğer Vatansız sığınmacılar;

Oturma izin belgesinde belirtilen 99 ile başlayan numaradır. Bu yoksa sanal TC kimlik numarası ile kayıt altına alınır.




Nasıl Randevu Alınır?

MHRS Randevu alma ana kanalları şu şekildedir:
ALO 182 çağrı merkezi, MHRS web sitesi (https://www.mhrs.gov.tr/),
MHRS mobil uygulaması MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz.
Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.
MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.


mhrs-2.jpg